• Forside
  • Mad
  • Drikke
  • Bagning
  • Tilbehør
    • syltet
  • blog

Mad fra hjemmet

    Små pandekager med søde kartofler

    april 25, 2019
    Pandekage med sød kartoffel

    Denne opskrift på pandekager med søde kartofler er utrolig lækker og smagfuld, især når morgenmaden skal gå lidt hurtig. Og ligeledes egner den sig også til at have med på farten.

    Personligt er jeg ikke den store morgenmad-spiser, og har derfor i større grad brug for at spise mad, som ligger tættere på, det man normalt vil spise til frokost.

    Som nævnt her på bloggen før, tror jeg ligeledes også på, at det er sundt at spise grøntsager allerede fra morgenstunden af – læs mere her

    Ingredienser

    1 lille søde kartoffel
    1 dl. havregryn
    1 dl. hvedemel
    1 tsk. bagepulver
    1 tsk. spidskommen
    2 tsk. karry
    2 dl. sukkerfri soyamælk
    Salt og peber

    Fremgangsmåden

    Kog den søde kartoffel i vand til den er blød

    Hæld vandet fra

    Mos/blend søde kartoflen, når den er kogt

    I mellemtiden måles de tørre ingredienser

    Tilsæt så soyamælk og den blendede søde kartoffel

    Smag dejen til med salt og peber – (OBS! pandekagerne smager bedre end dejen :D)

    Dejen skal være lidt tyk

    Varm en pande med lidt olie

    Tag en spiseske af dejen over på panden (dette svarer til en pandekage) – tryk den evt. lidt flad, hvis der er for meget dej ovenpå hinanden

    Steg pandekagerne og vend dem med en palette, når kanterne begynder at få farve

    Forsæt indtil der ikke er mere dej

    Spis når alt dejen er brugt

    Og velbekommen!

    Kokos karry suppe

    marts 18, 2019
    Kokos karry suppe

    Denne kokos karry suppe er super lækker og indeholder grøntsager og krydderier som er rigtig gode for dig og din hud, hvis du ligesom mig engang imellem får bumser, eller har akne.

    Herunder karry som indeholder vitamin b6, spidskommen som indeholder zink og fibre fra gulerødder.

    Derudover smager denne kokos karry suppe også rigtig godt, og er rigtig nem at lave. Ingredienserne er nogle jeg selv som regel har i mit hjem.

    Jeg valgte, at stege nogle peberfrugter og tilsætte suppen efter den er blendet.

    Det giver en god og lidt stærkere smag til suppen, som ellers er forholdvis sød.

    Ingredienser

    1 stort eller 2 små løg
    4 spsk. karry
    4 mellemstore gulerødder
    1 l. vand
    2 boullionterninger
    1 dåse kokosmælk
    3 tsk. spidskommen
    Salt og peber
    Evt. 1 rød snackpeber (Kan undlades)

    Fremgangsmåde

    Hak løget og steg til de er gyldne – Det er ikke nødvendigt at hakke dem helt fint, da suppen alligevel skal blendes pænt

    Tilsæt 4 spsk. karry og svits det kort

    Hak gulerødderne ud i mindre stykker og tilsæt dem i gryden og rør rundt kort

    Tilsæt derefter 1 l. vand i gryden og rør det hele sammen

    Tilsæt også 2 boullionterminger

    Lad suppen stå og simre i 20 min., til gulerødderne er blevet lidt bløde

    Tilsæt derefter kokosmælk og 3 tsk. spidskommen og rør retten godt sammen

    Lad det simre i yderligere 10 min. og sluk så for gryden

    Blend suppen til den er cremet og lækker

    Smag den til med salt og peber, og evt. mere karry og spidskommen

    Tip!
    Skær snackpeberen ud i strimler og steg på en pande med lidt olie til de bliver bløde og tilsæt suppen, når den er anrettet på tallerkenen

    Denne opskrift er udviklet i samarbejde med DM Skincare med fokus på Hudkærlig kost

    Hvis du ønsker nogle af DM Skincares produkter, og samtidig gerne vil støtte mig og min blog, så brug gerne dette affiliate link

    OBS: DM skincare har en hel sektion med vegansk hudpleje

    Hvidløgssmør med persille

    marts 14, 2019
    Hvidløgssmør med persille

    Jeg elsker hvidløgssmør, og man kan bruge så mange forskellige krydderurter til at få det til at smage forskelligt. Det kan være med til at pifte det meste brød op, og til at give det lidt ekstra. Okay, at ens ånde lugter til af hvidløg, må man tage med – det er nemlig det værd 😀 Hvidløgssmør kan bruges på brød, men også på mad, f.eks. bagekartofler.

    Ingredienser

    5 spsk. smør (jeg brugte smørbar fra Naturli)*
    2 fed hvidløg
    En håndfuld persille

    *Kan købes i bla. Rema1000, Netto og Superbrugsen.

    Fremgangsmåden

    Put 5 spsk. smør op i en beholder og vent til det er blevet blødt nok til du kan røre resten i
    Pres 2 fed hvidløg og bland det med smøret
    Hak persille fint og bland det i beholderen til smør og persille

    Sæt på køl til det skal bruges.

    Nemt og lækkert!
    Og velbekommen.


    Ingefærshot

    marts 8, 2019
    Billede af ingefærshot

    Ingefærshot har en masse helbredsmæssige fordele, som også støtter immunforsvaret. Derudover smager det bare rigtig godt.
    Opskriften på disse ingefærshots er bare en basis opskrift, som du kan tilsætte en masse forskellige smags ingredienser til. Jeg har nogle gange lavet ingefærshot med appelsin – hvilket er super lækkert og giver en lidt sødere smag end med denne opskrift. Hvis du hellere vil lave det, tilsæt så saften fra to appelsiner til opskriften.

    Ingredienser

    200 g. ingefær
    Saft fra 2 citroner
    2 spsk. sukker
    1,5 l vand

    Fremgangsmåden

    Skær ingefæren ud i mindre skiver (skrald den, hvis overfladen ikke er pæn)
    Skær citronerne over på midten og pres saften ud – det er ligegyldigt om kernerne ryger med
    Tilsæt så 2 spsk sukker
    og til sidst 1,5 dl. vand
    Rør det sammen

    Kog det op og lad blandingen stå for sig selv i 45 min.
    En stor del af vandet forsvinder, men det resterende er nu klar til at blive hældt på glas

    Lad det kæle af et stykke tid

    Si ingefær fra og hæld shottet i en flaske gennem en tragt

    Stil det på køl og nyd derefter et koldt stærkt lækkert ingefærshot 🙂

    Knækbrød med kerner

    marts 4, 2019
    Knækbrød med kerner

    Knækbrød er altid lækkert at gå til, når man er sulten og ikke lige har lyst til et helt stykke brød. Knækbrød er virkelig nemt og hurtigt at lave, og man undgår helt at få dej på fingerne, hvilket jeg synes kan være en stor fordel, når man har gang i flere projekter samtidigt. Jeg spiser ofte bare disse knækbrød som de er, uden pålæg, men de kan også sagtens spises med. 
    Hvilket pålæg spiser du på dine knækbrød?

    Ingredienser

    40 g. græskerkerner
    40 g. solsikkekerner
    40 g. 5-kornsblanding (jeg bruger dem fra Rema1000)
    30 g. havregryn
    100 g. hvedemel 
    0,5 tsk. bagepulver
    Et nip salt
    1 dl. vand
    0,5 dl. smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)

    Fremgangsmåde

    Start med at tænde ovnen på 200 grader
    Hæld først de tørre ingredienser i en skål
    Altså græskerkerner, solsikkekerner, 5-kornsblanding, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt
    Rør det sammen, så det er godt blandet
    Tilsæt vand og smagsneutral olie og rør igen det hele godt sammen

    *et trick for at gøre det nemt for en selv*
    Læg et stykke bagepapir på bordet eller en bageplade
    Læg dejen derpå 
    Og læg så et nyt stykke bagepapir ovenpå
    Rul derefter med en kagerulle til dejen er helt flad

    Sæt bagepladen i ovnen i 20 min. på 200 grader. 
    Hold øje med det – knækbrødende er færdige, når dejen er gylden i siderne.

    Når den er færdig, så tag den ud og lad den stå på køkkenbordet og køle af. Skær den derefter ud i mindre stykker, eller knæk dem med hænderne, hvis det ikke gør noget, at stykkerne er lidt rustikke.
    Forsat god dag 🙂

    Syltede rødløg

    februar 27, 2019
    Syltede rødløg

    Syltede rødløg er så lækkert. Smagen af det syrlige og lidt søde passer bare super fint sammen.
    De syltede rødløg kan i princippet spises med det samme, men bliver bedst efter et par dage, så rødløgene har taget lidt smag til sig.
    Derudover er det så dejlig nemt, da denne opskrift egentlig bare er et udgangspunktet, som du kan prøve at tilsætte forskellige smage og krydderurter til.
    Så du kan prøve dig frem til hvilken version, du selv bedst kan lide.

    Ingredienser

    5 små eller 3 store rødløg
    4 dl. lagereddike
    1 dl. sukker
    Lidt peberkorn

    Fremgangsmåden

    Skær rødløg ud i mindre størrelser. Evt. hele eller halve ringe
    Kog eddike og sukker sammen i en gryde indtil sukkeret er opløst
    Find derefter en beholder, et glas eller andet og bland det sammen. Tilsæt peberkorn
    Lad blandingen køle lidt af og sæt den derefter i køleskabet

    God fornøjelse!

    Stegte ris med grøntsager

    februar 22, 2019
    Stegte ris med grøntsager

    Stegte ris er altid en god ret, når aftensmaden skal være smagfuld, nem og lækker. Man kan lave stegte ris på mange måder, men her er mit bud på retten. I denne udgave indgår en række forskellige grøntsager, herunder kinakål, gulerødder, ærter og majs. Derudover bruges der ingefær. Ingefæren har en række sunde vitaminer, som hjælper og støtter immunforsvaret.

    Opskriften er til 4 personer

    Ingredienser

    200 g. Basmati ris
    6 blade kinakål
    1 dåse majs
    200 g. gulerødder og ærter, evt. fra frost (jeg brugte disse fra Rema1000)
    1 stort løg
    2 fed hvidløg
    30 g. ingefær
    1 spsk. soya sauce
    1 tsk. karry
    Salt og peber
    Et drys sesamfrø (kan undlades)
    Olivenolie

    Fremgangsmåden

    Vask ris og dæk dem med vand
    Tilsæt derefter lidt salt og bring dem i kog
    Lad risene koge i ca. 2-3 min, hæld over i en si og dræn overflødigt vand fra
    Inden du tilsætter risene igen, hældes der lidt olivenolie i bunden af gryden, for at undgå at risene brænder på
    Kom derefter risene tilbage i gryden med olivenolie
    Fold et viskestykke omkring låget, så risene dampes
    Tænd for komfuret på svag varme og lad retten stå og dampe i 15-20 min.
    Rør derefter rundt i risene. Sluk for gryden og lad det stå

    Hæld de frosne gulerødder og ærter i en gryde, tilsæt vand og salt og bring i kog
    Når vandet koger, tilsæt majs og lad blandingen koge i ca. 2 min.
    Hæld vandet fra og sæt grøntsagerne til side
    Hak løg og hvidløg og steg i lidt olie i en wok eller gryde
    Tilsæt karry og rør det godt sammen
    Når løgene er blevet gyldne, tilsæt så hakket ingefær og rør lidt igen
    Tilsæt derefter kinakål og steg lidt, inden du blander gulerødder, ærter og majs i retten
    Rør godt rundt i retten og hæld lidt soya sauce i
    Grøntsagerne vil nu få lidt smag fra soya saucen

    Hvis wokken/gryden er blevet for tør, kan der tilsættes lidt mere olivenolie
    Tilsæt risene og steg det hele samlet

    Smag til med salt og peber, og evt. et drys med sesamfrø
    Velbekommen 🙂

    Syrlig salat med vegansk feta

    februar 14, 2019
    Syrlig salat med vegansk feta

    Jeg er vild med denne salat med vegansk feta. Den er nem at lave og smager rigtig godt. Den bruges dog primært til tilbehør til andet mad, men stadig lækker. Eksempelvis kan den spises til denne kikærteomelet.

    Jeg har ikke skrevet hvor mængden, da dette varierer alt efter, hvad du spiser dertil. Dog har jeg i mit tilfælde brugt to hjertesalater, en bakke cherrytomater, en pakke vegansk feta og balsamico-eddike.

    Ingredienser

    Hjertesalat
    Cherrytomater
    Vegansk feta fra Violife*
    Balsamico-eddike

    *Kan købes i bla. Meny, Superbrugsen og Bilka.

    Fremgangsmåden

    Pluk salatbladende, så de er delt op en af gangen. Vær forsigtig så de ikke går i stykker
    Skær tomaterne over halve eller kvarte
    Skær fetaen over i mindre stykker, eksempelvis små firkanter
    Hæld lidt balsamico eddike over

    Og servér!

    Hasselback rødbede og spidskålssalat

    februar 4, 2019

    Hasselback rødbede med spidskålssalat

    Der har længe været stille her på bloggen. Jeg har haft mange projekter kørende, og jeg er startet på uddannelsen Multimediedesign. Dette er gjort, fordi jeg altid godt har kunne lide at lave hjemmesider, og allerede i en meget ung alder sad og legede med at lave forskellige hjemmesider, derfor var dette den rigtige uddannelse for mig.
    Jeg har savnet, at have fokus her, og vil derfor rigtig gerne sætte gang i det igen. Jeg håber, at du stadig har lyst til at følge med – og at jeg kan inspirere dig til at lave spændende retter, og eksperimentere med dette.

    Jeg starter derfor ud med hasselback rødbede med spidskålssalat.

    Ingredienser til hasselback rødbede

    3 mellemstore rødbeder (eller flere)
    Olivenolie
    Evt. Timiankviste
    Salt
    Peber

    Fremgangsmåden

    Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker
    Skær revnerne i dem, gerne i den størrelse som på billedet. Hvis du er nervøs for, at skære igennem rødbeden, så tag f.eks. to træ-grydeskeer på hver side og skær ned til du når dem
    Sæt dem på en bageplade og hæld lidt olie udover dem
    Drys derefter lidt derefter lidt timian udover dem, hvis du ønsker dette
    Og til sidst så lidt salt og peber

    Sæt dem i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter


    Ingredienser til spidskålssalat

    1 spidskål
    1 tsk. sukker
    Salt
    Forårsløg eller løg
    Dild
    2 spsk. Æblecidereddike
    1 spsk. Olivenolie

    Fremgangsmåden

    Snit spidskålet fint og tilsæt 1 tsk. sukker og salt
    Massér det sammen med hænderne, så spidskålet bliver lidt blødt
    Tilsæt forårsløg og dild og rør det sammen
    Og derefter 2 spsk. æblecidereddike og 1 spsk. olivenolie – smag evt. til om du synes, der skal mere i

    Retten blev serveret med vegansk dilddressing.

    Rigtig god fornøjelse og velbekommen 🙂

Older Posts

følg med her

Copyright 2019 madfrahjemmet.dk. All Rights Reserved.

Back to top