Denne sunde blomkålspizza er ret populært, hvilket også er ret tydeligt, når man googler det. Dette forstår jeg så også godt, da Blomkålspizza faktisk er rigtig lækkert og et sundt alternativ til en almindelig pizza. Man kan hurtig få brug for noget sundt og let efter denne periode med en masse julemad. Man kan putte hvad som helst på, og lave den med de grøntsager man lige har i køleskabet. Jeg selv puttede agurk, broccoli, gulerødder og en hjemmelavet pesto på.
Ingredienser
Til Blomkålspizza bunden
1 blomkålshoved
1 dl. hvedemel
1 dl. fuldkorns durummel
1 dl. finvalsede havregryn
5 spsk. hørfrø
6 spsk. vand
Til sovsen
1 fennikel
2 små løg
2 fed hvidløg
1 dåse hakket tomater
2-3 spsk. oregano
2 tsk. paprika
2 tsk. basilikum
Et skvis soya
Salt
Topping
Gulerødder
Agurk
Broccoli
Pesto
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader
Skær blomkålshovedet ud i mindre buketter. vask det og kom dem ned i en blender/foodprocessor
Hæld det i en skål og rør lidt rundt i det
Kom derefter mel og havregryn i skålen og rør det lidt rundt
I blenderen skal hørfrø og vand blendes til det bliver klistret (det gør ikke noget, at der er lidt rester fra blomkålet, da det jo alligevel skal samme sted hen
Bland det med resten af dejen og ælt det rundt, evt. med hænderne, så er det nemmere at fornemme hvordan det skal være. Dejen skal være lidt våd
Når dejen er æltet godt sammen, så hæld den ud på et stykke bagepapir (sådan omkring midten)
Læg et andet bagepapir ovenover, og rul den flad med en kagerulle
Når dejen er nogenlunde fordelt, så smid det øverste bagepapir ud og læg det andet (med dejen) på en bradepande
Kom den ind i ovnen i ca. 10 min., men hold øje med den!
Imens dejen er i ovnen kan du passende lave tomatsovsen
Skær fennikel og løg ud i små tern, pres hvidløget og steg det i en gryde, til det bliver gyldent og dufter
Tilsæt så krydderierne, mens du rører rundt
Tilsæt så tomaterne og put lidt mere oregano i
Smag det til med soya og salt
Stil sovsen til siden
Skær toppingen ud
Herefter skal der bare gøres som normalt, først tomatsovs og så topping
Sæt i ovnen igen (stadig på 200 grader), igen i ca. 10 min. Men hold igen øje med den!
Nu er der så et styk’ blomkålspizza klar til servering!
No Comments