Knækbrød med kerner

marts 4, 2019
Knækbrød med kerner

Knækbrød er altid lækkert at gå til, når man er sulten og ikke lige har lyst til et helt stykke brød. Knækbrød er virkelig nemt og hurtigt at lave, og man undgår helt at få dej på fingerne, hvilket jeg synes kan være en stor fordel, når man har gang i flere projekter samtidigt. Jeg spiser ofte bare disse knækbrød som de er, uden pålæg, men de kan også sagtens spises med. 
Hvilket pålæg spiser du på dine knækbrød?

Ingredienser

40 g. græskerkerner
40 g. solsikkekerner
40 g. 5-kornsblanding (jeg bruger dem fra Rema1000)
30 g. havregryn
100 g. hvedemel 
0,5 tsk. bagepulver
Et nip salt
1 dl. vand
0,5 dl. smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 200 grader
Hæld først de tørre ingredienser i en skål
Altså græskerkerner, solsikkekerner, 5-kornsblanding, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt
Rør det sammen, så det er godt blandet
Tilsæt vand og smagsneutral olie og rør igen det hele godt sammen

*et trick for at gøre det nemt for en selv*
Læg et stykke bagepapir på bordet eller en bageplade
Læg dejen derpå 
Og læg så et nyt stykke bagepapir ovenpå
Rul derefter med en kagerulle til dejen er helt flad

Sæt bagepladen i ovnen i 20 min. på 200 grader. 
Hold øje med det – knækbrødende er færdige, når dejen er gylden i siderne.

Når den er færdig, så tag den ud og lad den stå på køkkenbordet og køle af. Skær den derefter ud i mindre stykker, eller knæk dem med hænderne, hvis det ikke gør noget, at stykkerne er lidt rustikke.
Forsat god dag 🙂

vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar