Lasagne med ovnbagte rodfrugter

oktober 23, 2014

Lasagne med ovnbagte rodfrugter

Det er efterår, og det betyder at en masse fantastiske grøntsager er i sæson! Jeg lavede derfor det sikre valg – Lasagne med ovnbagte rodfrugter! Det er nemt, sundt og lækkert. Jeg kunne ikke rigtig finde ud, hvad der passede til ovnbagte rodfrugter, så jeg besluttede mig for, at lave noget jeg havde lyst til. Det blev en lasagne! Mange tænker nok .. kan en lasagne laves uden noget animalsk – uden ost og uden kød? Mit svar er JA! Lasagne er en klassiker og uanset hvad bør man give denne en chance. Opskriften er inspireret af Mia Sommers grøntsagslasagne!

Ingredienser til lasagnen

Lasagneplader (jeg blandede fuldkorn og almindelige lasagneplader)
Squash
Aubergine

Tomatsovs:
3 dåser hakkede tomater
Tomatpuré
2 løg
2 hvidløg
1 rød peberfrugt
Nogle champignoner (det du nu har lyst til – jeg brugte en halv bakke hele og skar ud)
Oregano
Lidt chili
Salt og peber

Bechamelsovs:
3 dåser kokosmælk
Vand
2 terninger grøntsagsboullion
3 spsk. Gærflager
Muskatnød
Salt og peber
Maizena jævner

Fremgangsmåde

Start med at skære squash og aubergine ud i nogenlunde lige store stykker, læg dem på en bageplade og bag dem i ca. 10 min.

Svits så løg, hvidløg og peberfrugt i en (halvstor) gryde, tilsæt derefter resten af ingredienserne. Altså tomatdåserne, tomatpuréen, champignongerne, oregano, chili, salt og peber. Smag til. Lad det simre, mens du laver “bechamelsovsen”.

For at lave bechamelsovsen starter du med at hælde de 3 dåser kokosmælk i en gryde, tilsæt evt. lidt vand (jeg tilsatte ca. 1 dl.), lad det stå og simre lidt, mens du rører i det. Når det er varmt, tilsætter du boullion-terningerne og 3 spsk. gærflager. Efter lidt tid smager du det til med muskatnød, salt og peber. For at få bechamelsovsen tyk (som den normalt er), skal sovsen koge, mens du tilsætter maizena jævner,  samtidig med at du rør i det. Når begge sovser smager godt, er du klar til at samle lasagnen.

I et stort fad starter du med et lag af ca. halvdelen af bechamelsovsen, læg så et lag lasagneplader over, derefter et lag af tomatsovsen, ovenpå sovsen fordeles halvdelen af squash – og aubergine skiverne, så et lag lasagneplader, tomatsovs og resten af squash – og aubergine skiverne, et lag lasagneplader og øverst fordeles resten af bechamelsovsen.

Lasagnen bages i ovnen på 200 grader i ca. 30 min.


Af rodfrugter brugte jeg:

2 gulerødder
1 pastinak
1 persillerod
5 små jordskokker
2 rødbeder

I en kop blandede jeg:

Olivenolie
2 hvidløg
Sat
Peber

Jeg skar alle rodfrugterne ud i nogenlunde samme størrelse, lagde dem på en bageplade og penslede dem med “blandingen”.

Jeg bagte dem i ovnen sammen med lasagnen på 200 grader i ca. 30 min.


Bon appetit!

2 Comments

 • Reply Anna oktober 25, 2014 at 8:02 pm

  Hej Nanna, tillykke med den nye blog 🙂 jeg lavede faktisk denne her lasagne med nogle få ændringer (alt efter hvad der var i huset) og den blev super lækker ^_^

  • Reply nannarasch oktober 26, 2014 at 8:24 pm

   Hej Anna.
   Mange tak!
   Det er nemlig en super lækker lasagne, og den bliver kun bedre hvis man bruger, de grøntsager man nu har i køkkenet. Lasagne med god samvittighed – mums!

   Hilsen Nanna.

  Leave a Reply