Rødbededeller, flødestuvet grønkål og jordskokke-gulerods puré… Hvad tænker du, når du hører dette? Jeg selv tænker sundt, lækkert og nemt – og frem for alt en solid efterårsret! At spise efter sæson er som et plus også billigere. Rødbededellerne kan bruges dagen efter i madpakken enten alene eller på et stykke brød.
Prøv det af – og nyd det!
Opskrift til 10 rødbededeller
Ingredienser
3 rødbeder
1 dl. mel
1 dl. havregryn
1 spsk. olie
Karry
Koriander
Salt
Peber
Fremgangsmåde
Start med at vaske, skrælle og rive rødbederne
Bland alt sammen i en skål
Form og steg frikadellerne i lidt olie på en pande og vend dem, når de begynder at få farve
Så nemt er det! 😀
Opskriften på flødestuvede grønkål
Ingredienser
200 g. grønkål
250 ml. sojafløde
100 g. plantesmør/margarine
En lille smule plantemælk (jeg brugte rismælk)
Muskatnød
Salt
peber
Maizena jævner
Fremgangsmåde
Start med at vaske og skære grønkålen ud (jeg skar kun den store stilk væk)
Sæt noget vand i kog. Når det koger, så put grønkålen i og lad det ligge ca. 5 min.
Tag en anden gryde, smelt 100 g. smør/margarine heri
Hæld grønkålen over i et dørslag og skyl det med koldt vand
Svits grønkålen i smørret i ca. 3 min.
Hæld sojamælken over og de øvrige ingredienser (undtagen jævneren)
Rør i det i lidt tid, mens det simrer/koger
For at gøre sovsen tykkere, kan du bruge jævner, mens retten koger
Jordskokke-gulerods puréen er lavet ved bare at koge jordskokker og gulerødder, blende dem og smage til med lidt salt og peber 🙂
No Comments