Stegte ris med grøntsager

februar 22, 2019
Stegte ris med grøntsager

Stegte ris er altid en god ret, når aftensmaden skal være smagfuld, nem og lækker. Man kan lave stegte ris på mange måder, men her er mit bud på retten. I denne udgave indgår en række forskellige grøntsager, herunder kinakål, gulerødder, ærter og majs. Derudover bruges der ingefær. Ingefæren har en række sunde vitaminer, som hjælper og støtter immunforsvaret.

Opskriften er til 4 personer

Ingredienser

200 g. Basmati ris
6 blade kinakål
1 dåse majs
200 g. gulerødder og ærter, evt. fra frost (jeg brugte disse fra Rema1000)
1 stort løg
2 fed hvidløg
30 g. ingefær
1 spsk. soya sauce
1 tsk. karry
Salt og peber
Et drys sesamfrø (kan undlades)
Olivenolie

Fremgangsmåden

Vask ris og dæk dem med vand
Tilsæt derefter lidt salt og bring dem i kog
Lad risene koge i ca. 2-3 min, hæld over i en si og dræn overflødigt vand fra
Inden du tilsætter risene igen, hældes der lidt olivenolie i bunden af gryden, for at undgå at risene brænder på
Kom derefter risene tilbage i gryden med olivenolie
Fold et viskestykke omkring låget, så risene dampes
Tænd for komfuret på svag varme og lad retten stå og dampe i 15-20 min.
Rør derefter rundt i risene. Sluk for gryden og lad det stå

Hæld de frosne gulerødder og ærter i en gryde, tilsæt vand og salt og bring i kog
Når vandet koger, tilsæt majs og lad blandingen koge i ca. 2 min.
Hæld vandet fra og sæt grøntsagerne til side
Hak løg og hvidløg og steg i lidt olie i en wok eller gryde
Tilsæt karry og rør det godt sammen
Når løgene er blevet gyldne, tilsæt så hakket ingefær og rør lidt igen
Tilsæt derefter kinakål og steg lidt, inden du blander gulerødder, ærter og majs i retten
Rør godt rundt i retten og hæld lidt soya sauce i
Grøntsagerne vil nu få lidt smag fra soya saucen

Hvis wokken/gryden er blevet for tør, kan der tilsættes lidt mere olivenolie
Tilsæt risene og steg det hele samlet

Smag til med salt og peber, og evt. et drys med sesamfrø
Velbekommen 🙂

Summary
recipe image
Recipe Name
Stegte ris med grøntsager
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

vær den første til at kommentere

Skriv en kommentar